top
0 Kosaram

Itt a tavasz, frissisd fel ruhatárad vagány farmerekkel

Irta: StarShinerS / 07.05.2021
Honnan is szármayzik a farmer vagy más szóval Denim ??A farmer, egy láncvonalú pamut textilanyag. A neve a francia kifejezésből "serge de Nimes"-ből jön, Nimes városból származik és szövetet jelent. A "jeans" kifejezés ugyancsak egy francia kifejezésből származik "bleu de Genes", mármint kék Genoa, egy gyapjuból és szövetből keszült anyag. Eredetileg, indigó szine volt és a bútorok letakarására használták.

A farmert SUA-ban használták, a IX-ik század közepétől kezdődően. De mégis azt mondják hogy a farmert Olaszországban találták fel, Genoa városban (ahonnan a neve is származik) a XVI században, az 1873-as években, Jacob W. Davis, egy Nevadai szabó, SUA pedig megvarta az első farmer nadrágot. Éppen utána, alacsony árának abban az időben, és sokoldaluságának köszönhetően, a famer hirhedtsgége hamar elterjedt, és ma egy stylish farmer bárhol és bármikor használható. Az idő mulásával a nagy Divatházak is készitettek bemutatókat ebből az anyagból, megemlithető Givenchy vagy Saint Laurent, itt jelentek meg olyan darabok amik sok évad tredévé váltak. Nem felejtjük el az első és elfeledhetetlen farmer gyártó céget sem a Levis Strauss-t.


A farmer a férfiak körében volt nagyon ismert ( munkás és cowboy), de majdnem 60 évvel később , a Vogue magazin cimlapján, megjelent az első model farmerbe öltözve és akkor midenki számára egyértelművé vált hogy az anyag divatos lehet akár nők számára is. Az 1950-es évek után , a famer egyre népszerűbb lett a fiatalság körében az akkori sztár ikonoknak köszönhetően, James Dean és Marilyn Monroe is emlithető ezen a listán. Akármilyen Casual eseményen, parkban ,teraszon, a farmer viselet tökéletes választás. Azonban fontos tudnunk azt, hogy mikor és milyen darabokat választunk a kinti időt figyelembe véve. A farmer, valájában pamutból készült, igy bőrünk könnyen lélegzik benne. Ne kerüld el nyáron sem, hogy farmert viselj, hosszú vagy rövid, farmer ruha, salopéta, szoknya. Könnyen tudod hordani rövid talpu cipővel vagy épp magassarkúval is, csak rajtad múlik miben érzed jobban magad.

Rövid és hosszú farmer nadrág
Az utóbbi időben kedvenc farmereid életre kaptak és kiegészitőkkel gazdagodtak, strassz kövekkel, rojtokkal, szegecsekkel és himzett modelekkel, zsebekkel és nem csak.


Farmer ruhák
A farmer ruhák lenyűgöztek minket az első viselettől kezdve a változatosságukkal és magabiztosságukkal.


Farmer szoknyák
A farmer szoknyák hihetetlenül jól mennek egy toppal vagy egy trikóval.


Farmer dzsekik
Egy fiatalos look-ért használjon farmer dzsekik amit nagyon könnyen fel tud venni bármihez, legyen az ruha, szoknya, famer nadrág.
MárkákStarShinerSKizárólagSunShineAna RaduPrettyGirlFofyTop SecretArtistaSherri HillCosita LindaLady Pandora